T. 973 73 83 49

Servei de Centre de Dia

Els centres de dia són instal·lacions especials per a la tercera edat, on un grup de professionals es dediquen a la prevenció, tractament i cura de persones grans.

 Els avis poden continuar vivint a casa seva, on són durant les nits, d’aquesta manera no existeix una desvinculació total amb el seu ambient de referència, el seu entorn, ja que no es troben en situació de total dependència. Els centres de dia es podrien considerar el pas intermedi entre la total independència de la persona i l'estància en una residència. Un pas tremendament necessari per a millorar la qualitat de vida i disminuir els efectes de l’edat.

En els centres de dia les persones grans poden, no sols aprendre coses noves, sinó re-aprendre coses que se’ls hi hagin oblidat i, per suposat millorar de la mà d’equips professionals, encarregats de cobrir les principals àrees de la cura en salut física i mental.

Hi ha un desconeixement per part de la societat del que és un centre de dia. Molta gent el defineix com un lloc d’oci, un lloc on només està entretingut a l'avi.

Un centre de dia aporta més que això, és un lloc on la tercera edat va a rebre tractaments per les seves patologies i també prevenció de l’envelliment per tal de mantenir una millor qualitat de vida,sempre tenint en compte el seu entorn familiar, ja que tan important és tractar l’avi com a la seva família, explicant-los-hi, informant-los i fent-los partícips en la cura i la millora de l’avi.

Un centre de dia, per tant, és una opció a tenir en compte per a preveure, reduir i millorar la qualitat de vida de la gent gran, sense oblidar-nos que això porta implícitament una millora en la qualitat de vida dels familiars.

AUCA

pdf
Descargar auca amb PDF