Atenció domiciliària

Alzheimer

A la Residència disposem d’instal·lacions i personal especialitzat en l’Alzheimer, en un espai reduït, lliure de soroll i tranquil, dissenyat perquè les persones amb aquesta malaltia estiguin les més tranquil·les possible.

Realitzem estímuls cognitius amb activitats senzilles adaptades a les seves limitacions, i estímuls de fisioteràpia exclusivament per aquest tipus de malaltia.

Més informació sobre aquesta malaltia.

QUÈ ÉS LA MALALTIA D’ALZHEIMER?

La malaltia d’Alzheimer és una malaltia cerebral que ocasiona problemes relacionats amb la memòria, el pensament i el comportament. No és una part normal de l’envelliment.

L’Alzheimer empitjora amb el  temps. Encara que els símptomes poden variar molt, el primer problema que moltes persones noten és l’oblit prou greu com per afectar la seva capacitat per funcionar en la llar o en el treball, o per gaudir de passatemps permanents.

La malaltia pot causar que una persona es confongui, es perdi en llocs coneguts, extraviï les coses o tingui problemes amb el llenguatge.

Pot ser fàcil d’explicar el comportament inusual com a part de l’envelliment normal, especialment quan algú sembla físicament saludable.

Qualsevol preocupació sobre la pèrdua de memòria ha de conversar-ho amb un metge.

SÍMPTOMES COGNITIUS:

Símptomes que afecten la memòria, la consciència, el llenguatge, el discerniment i la capacitat per planificar, organitzar i dur a terme altres processos de pensament.

CONDUCTUALS:

Grup de símptomes addicionals que es produeixen almenys en algun grau en moltes persones amb la malaltia d’Alzheimer.

En les primeres etapes, les persones poden experimentar canvis de personalitat com a irritabilitat, ansietat o depressió.

En etapes posteriors, els individus poden desenvolupar trastorns del somni, tenir impulsos deambulatoris, agitació (agressió física o verbal, angoixa emocional en general, impaciència, passejar- se d’un costat a un altre, trencar paper o cridar), deliris (creure fermament en coses que no són reals) o al•lucinacions (veure, sentir o sentir coses que no estan allí).

PASSEJAR 6 de cada 10 persones amb la malaltia d’Alzheimer passegen i es perden.

Les persones poden passejar o confondre’s sobre la seva ubicació en qualsevol etapa de  la malaltia. Si no se’ls troba dins de les 24 hores, fins a la meitat dels quals es perden, s’exposen a sofrir una lesió greu.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad